Agenda (onder voorbehoud)

Een handige applicatie

Er bestaat een app waar per departement/plaats allerlei evenementen te vinden zijn. De app heet Panneaupocket. Klik op de foto om direct naar de website te gaan met informatie over de applicatie en de links om de applicatie te downloaden.

Een selectie van mooie fietstochten!

Over fietsen gesproken, er zijn genoeg circuits in de Dordogne om heerlijk met vrienden of met het gezin te fietsen! Om er zeker van te zijn dat u geen enkele mooie tocht mist, heeft Dordogne Périgord Tourisme een top 8 van mooie tochten samengesteld van de mooiste plekken om te fietsen in de regio!

Château Monbazillac

De heropening half juni 2022 van Château Monbazillac beloofde "een uitzonderlijke metamorfose". Les vignerons de la Cave Coopérative, de eigenaren van Château Monbazillac sinds 1960, zeiden dat er 8 maanden keihard gewerkt was om alles op tijd klaar te krijgen en vanaf half juni de bezoekers te verwelkomen in een "totaal nieuwe omgeving". Nieuwe tentoonstellingsruimten, nieuwe animaties, meeslepende audiovisuele bezoeken, verfraaid met een originele vormgeving die de bezoeker meeneemt om een unieke ervaring te beleven. Een sterk verbeterde ontvangst van het publiek, evenals 300 m² tentoonstellingsruimte volledig gewijd aan de wijnen van Monbazillac (die je zeker even moet gaan proeven!), de grootste wijngaard in zoete wijnen van de wereld. Er is in totaal 2 miljoen euro in dit project geïnvesteerd.

10/05 AU 31/12 BERGERAC

Exposition : l'Institut du Tabac de Bergerac

6 november en 4 december: Bergerac

Visite gratuite | Musée du Tabac

Wat kan ik doen?

Er zijn natuurlijk diverse websites met toeristische informatie. Een voorbeeld is www.dordogne-perigord-tourisme.fr/. Natuurlijk kan het VVV-kantoor ook altijd allerlei informatie/ideetjes voor een uitstapje met of zonder kinderen geven.

27 november: Les Eyzies

Bourse aux jouets

1 december: Périgueux

Les jeudis du musée : Les albâtres anglais du MAAP

2 december: Brantôme

Marché aux truffes

2 en 3 december: Téléthon

Evenementen op diverse plaatsen

3 december: Périgueux

Visite guidée

4 december: Biron

Les drôles de Dindes

10 december: Tursac

Marché de Noël

11 december: St-Martin-le-Redon

Marché de Noël

16 december: Carsac

Concert "Cadijo Blues Trio"

17 december: Le Bugue

Musique en Périgord

17 december: Saint Nexans

Soirée de clôture | Chartreuse du Bignac

17 december: Brantôme

Visites guidées de la ville de Brantôme et des grottes de l'Abbaye

17 en 18 december: Vezac

Marché de Noel au Trait d'Union

17/12-3/1: Salignac

L'esprit de Noël s'empare des Jardins d'Eyrignac !

Le Barrage EDF de Tuilières: Rondleiding in bijvoorbeeld Mouleydier

Rondleidingen door het EDF georganiseerd, door een van de oudste waterkrachtcentrales van de Dordogne op dinsdag en donderdag om 10.00 en 16.00 uur. Hier ontdekt u de geschiedenis van electriciteit en de hedendaagse energieproblematiek. Tél. : 05 53 73 54 24

Print Friendly, PDF & Email