Agenda (onder voorbehoud)

Een handige applicatie

Er bestaat een app waar per departement/plaats allerlei evenementen te vinden zijn. De app heet Panneaupocket.

le Bimbillou Parc

Le Bimbillou Parc is open vanaf 17 juni 2023. Te zien is bijvoorbeeld een route gebaseerd op oude ambachten, langs een voormalige kloostermolen, een onafgemaakt hotel, een oud troglodietenhuis en talrijke grotten, allemaal aan de oever van de Dronne in Brantôme in de Périgord. Er is een snackbar met versnaperingen, toegankelijk zonder entreebewijs. Picknicken is mogelijk op het terrein. Er is ook een camperparkeerplaats.

La Forêt des Écureuils

RD 704A - Route Sarlat Souillac | 24200 St Vincent le Paluel | 06-89-309-299 | foretecureuils@yahoo.fr | laforetdesecureuils.com | Open vanaf 8 april | 51 tokkelbanen | 171 workshops | 11 parcours | vanaf 2 jaar!

la Réserve Zoologique de Calviac

Sous le Roc / 24370 Calviac-en-Périgord / +33 5 53 28 84 08

le Musée de la Rue du Temps qui Passe

+ 33 5 53 28 27 82 / laruedutempsquipasse@gmail.com / 24 220 Allas-les-Mines

Le Barrage EDF de Tuilières: Rondleiding in bijvoorbeeld Mouleydier

Rondleidingen door het EDF georganiseerd, door een van de oudste waterkrachtcentrales van de Dordogne. Hier ontdekt u de geschiedenis van elektriciteit en de hedendaagse energieproblematiek. Tél. : 05 53 73 54 24 -------------------------------- 11, 13 en 20 april 2023: Vacances de Pâques | Visites guidées du barrage de Tuilières

La Filature de Belvès

Altijd leuk om te bezoeken

Visite guidée Périgueux - Sur les toits de la Cathédrale Saint-Front

Ontdek de architectuur van dit monument "classé patrimoine mondiale de l’Unesco". Van de vloer van de kathedraal tot de daken, verdiep u in de geschiedenis van deze plek. Gelegen in het hart van de oude middeleeuwse stad, heeft het bijgedragen aan de ontwikkeling ervan. Een bezoek in kleine kring, het uitzicht over de stad en de mogelijkheid om al deze architectuur van dichtbij te bekijken laten een unieke herinnering achter. Reservering verplicht bij het VVV-kantoor.

Een selectie van mooie fietstochten!

Over fietsen gesproken, er zijn genoeg circuits in de Dordogne om heerlijk met vrienden of met het gezin te fietsen! Om er zeker van te zijn dat u geen enkele mooie tocht mist, heeft Dordogne Périgord Tourisme een top 8 van mooie tochten samengesteld van de mooiste plekken om te fietsen in de regio!

Château Monbazillac

De heropening half juni 2022 van Château Monbazillac beloofde "een uitzonderlijke metamorfose". Les vignerons de la Cave Coopérative, de eigenaren van Château Monbazillac sinds 1960, zeiden dat er 8 maanden keihard gewerkt was om alles op tijd klaar te krijgen en vanaf half juni de bezoekers te verwelkomen in een "totaal nieuwe omgeving". Nieuwe tentoonstellingsruimten, nieuwe animaties, meeslepende audiovisuele bezoeken, verfraaid met een originele vormgeving die de bezoeker meeneemt om een unieke ervaring te beleven. Een sterk verbeterde ontvangst van het publiek, evenals 300 m² tentoonstellingsruimte volledig gewijd aan de wijnen van Monbazillac (die je zeker even moet gaan proeven!), de grootste wijngaard in zoete wijnen van de wereld. Er is in totaal 2 miljoen euro in dit project geïnvesteerd.

Wat kan ik doen?

Er zijn natuurlijk diverse websites met toeristische informatie. Een voorbeeld is www.dordogne-perigord-tourisme.fr/. Natuurlijk kan het VVV-kantoor ook altijd allerlei informatie/ideetjes voor een uitstapje met of zonder kinderen geven.

Visite le Village de la Madeleine

La Madeleine is een "village troglodytique", met weelderige schuilplaatsen in de rotsen midden in de natuur, gelegen in Tursac, op de weg tussen Montignac-Lascaux en Les Eyzies. Op de prehistorische route, in de vallei van de Vézère, is La Madeleine een plaats van groot belang. Le Village de la Madeleine is het eerste in zijn soort in de regio, waar je terug in de tijd kunt stappen naar het leven op deze klif, die al 17.000 jaar door de mensheid wordt bewoond!

Abbaye de Boschaud

De cisterciënzer (kloosterorde) abdij van Boschaud dankt haar naam aan de locatie: Bosco Cavo is Latijn voor "hol bos" of "beboste vallei". De abdij werd gesticht in de 12e eeuw en gedeeltelijk verwoest tijdens de godsdienstoorlogen. De abdij combineert de belangrijkste cisterciënzerprincipes met een stijl die typisch is voor de Périgord, waarbij het enkele schip van de kerk gewelfd is met een rij koepels op pendentieven (boldriehoek). De overblijfselen van de kloostergebouwen, herontdekt in de 19e eeuw, zijn doordrongen van een zeer sterke spiritualiteit. De gemeente, die Boschaud enkele jaren geleden kocht, heeft besloten de abdij open en gratis te laten . Bij mooi weer worden er concerten georganiseerd. Boschaud (Villars)

Van vrijdag 16 juni 2023 tot 20 mei 2024: Le Musée National de Préhistoire des Eyzies bestaat 100 jaar!

Van vrijdag 16 juni 2023 tot 20 mei 2024 viert het Nationaal Museum van de Prehistorie in Les Eyzies zijn 100ste verjaardag met een eerbetoon aan Denis Peyrony, de maker ervan. De officiële inhuldiging dateert van 30 september 1923, ook al had de eerste zaal in 1917 de deuren geopend.

Vanaf 4 juli 2023 open: Piscine biologique Montignac

Duik in het zuivere water van het enige chloorvrije zwembad in de Dordogne. Dit is een primeur in de regio. Jong en oud kunnen een duik nemen in het zuiver groene water van dit biologische buitenbad. Het water in de zwembaden (een groot zwembad en een peuterbad) is permanent zelfreinigend en wordt gefilterd door waterplanten die chloor vervangen voor het grootste plezier van zwemmers.

21 september t/m 15 oktober 2023: Issigeac

Exposition Les artistes du Réseau des Métiers d'Art (Palais des Evêques)

23 september 2023: La Vézère

Schoonmaak van La Vézère! Doe mee aan dit evenement om de mooie rivier schoon te houden! Het is gratis, gezellig en nuttig! 8h30 : Base canoës Kanoak - Montignac-Lascaux (06 75 48 60 47) - 9h00 : Base canoës APA - Saint Léon sur Vézère (06 82 06 45 85) - 9h00 : Base canoës Family - Saint Léon sur Vézère (05 53 31 29 41) - 8h30 : Place de la Mairie - Les Eyzies (05 53 06 97 15) - 8h30 : Base canoës Canoëric - Le Bugue (06 24 19 35 46) - 8h30 : Place de la Mairie - Condat sur Vézère (06 12 82 19 95) Vergeet niet om handschoenen mee te nemen!

23 september 2023: Trémolat

Concert Drones: Tous ensemble pour lutter contre le cancer. De jeunes talents pour la cause médicale. Soirée toute génération au profit de l'Institut Bergonié...

24 september: Monpazier

37ème Fête du livre

28 september - 1 oktober 2023: Boulazac

Ontdek van 28 september tot en met 1 oktober de cultuur van het land van La Dolce Vita via verschillende evenementen. De Agora PNC, Studio 53, de Louis Aragon Mediatheek, de BIM'ART Gallery en de Stad hebben de handen ineengeslagen om u een aantal activiteiten voor jong en oud aan te bieden: Bioscoop, tentoonstellingen, muziek, shows, gastronomie.

13 - 15 oktober 2023: Journées Nationales de l'Architecture

Het thema: Architectuur en ecologische overgang. Het doel van de Journées Nationales de l'Architecture is om de kennis over architectuur bij het grote publiek te vergroten en de belangstelling ervoor te stimuleren. Het doel is om de rijkdom van opmerkelijke hedendaagse architectuur te laten zien, waar die zich ook bevindt, om het verhaal te vertellen van de gebouwen die ons omringen, om nieuwsgierigheid en artistieke gevoeligheden te wekken, en om de culturele, wetenschappelijke, technische en sociale bijdrage van architectuur te promoten. Vrijdag 13 oktober is in het bijzonder gereserveerd voor schoolkinderen, met de "Raise your eyes!