agenda

15e édition du Salon des Métiers d’Art: Monpazier 09 – 12 Mei 2024

In het hart van een van de mooiste dorpen van Frankrijk brengt de Métiers & Arts show zo’n veertig ambachtslieden en kunstenaars samen die met passie en toewijding unieke stukken maken die voorouderlijke vaardigheden en eeuwenoude technieken weerspiegelen.

Als u door de middeleeuwse straten dwaalt, ziet u in de winkels en kraampjes een gevarieerd aanbod aan ambachten en materialen. Van veren tot metaal, van stof tot glas. U ziet dat materialen getransformeerd worden tot kunstwerken en alledaagse voorwerpen.

Naast unieke werken die te koop zijn, worden er ook live demonstraties gegeven die een fascinerend inzicht geven in het creatieve proces van kunst en ambacht. U kunt de beheersing van de technieken die elk stuk zo uniek maken op waarde schatten. Dit jaar kunt u kennismaken met emailleren op koper, graveren met een drukpers, raku stoken (raku stoken is een van oorsprong Japanse techniek waarbij het glazuur van een werkstuk craqueleert. Het craquelé is zwart van kleur), de glas-in-lood techniek, Tadelakt (tadelakt is een traditioneel type stucwerk afkomstig uit Marokko).

U kunt u verder verdiepen in kunst en ambachten met de lezingen Micro-folies in de Médiathèque of door de tentoonstelling Mains d’Or in het Bastideum te bezoeken. En voor de jongere bezoekers zijn er workshops over verschillende thema’s (mozaïeken, illustratie, enz.).

Of u nu een kunstliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig, alleen, met familie of vrienden, de Salon des Métiers & Arts show is een niet te missen evenement.