Wie ben ik?

Bonjour! Mijn naam is Lindsey Lillian, geboren in Nederland in een klein dorpje vlakbij Leiden
en sinds 9 jaar wonend in “Vive la France” op de grens van de Dordogne en de Lot.

vloggen is mijn passie

Hoe het allemaal begon

Mijn opleiding Hotel and Hospitality Institute op de World Travel Academy te Amsterdam heb ik afgerond in 2009.
Na één jaar te hebben gewoond en gewerkt op het mooie eiland Curaçao, wilde ik graag weer gaan werken in het buitenland.
Via internet kwam ik op een website waar ze een receptioniste zochten voor hun vakantiepark in Frankrijk. Dit zag ik wel zitten en solliciteerde gelijk. Ik mocht op gesprek komen en kreeg na het gesprek een rondleiding door het hoofdgebouw van de betreffende reisorganisa-tie gevestigd in Nederland.
In een vergaderzaal werd ik geïntroduceerd als de nieuwe receptioniste van het vakantiepark in Frankrijk. ‘Zei ze dit nu echt’?! ‘Eh, oke, ik ben dus aangenomen’!

En route pour la France!

En route pour la france

 

Het was zover! Op weg naar Frankrijk! Ik keek er enorm naar uit. Toen ik zestien jaar was ben ik met mijn ouders op datzelfde vakantiepark geweest voor een paar dagen.
Ik vond er niets aan! Ik wilde zo snel mogelijk naar huis. GSM bereik was er niet. Ik was tenslotte een puber en had toen een vriendje thuis in Nederland die ik miste.
Ik ging nu naar Frankrijk voor een ander doel. Dit was anders. Ik was tenslotte alweer 21 jaar en ik kwam niet op vakantie. Ik kwam voor werk, maar dan wel in een heel mooi gebied met heerlijk weer!

De taal

 

7 jaar Frans gehad op school. Het is waar dat ik dol was op het vak Frans! Mijn opa was dol op Frankrijk en sprak naar mijn idee perfect Frans. Hij heeft jaren een huisje gehad in Cap d’Agde, hij was erg muzikaal en zong ook geregeld liedjes in het Frans waaronder “Nathalie” van “Gilbert Bécaud”, “La ballade des gens heureux” van “Gerard Lenorman” en “Les Trompettes de la renommée” van “Georges Brassens”.
Ik ging er ook vanuit dat ik prima Frans sprak, maar dat viel even vies tegen. Met mijn basic Frans kon ik het redden, maar er was wel werk aan de winkel.

l’Amour

Ja hoor, ik hoorde het mijn moeder nog zeggen: ‘Straks zie je nog een leuke Fransman’!
Ik zei; ‘welnee, doe normaal’!
Woorden hebben kracht. Ik leerde mijn man kennen tijdens een avondje uit met mijn collega’s van het vakantiepark.
De volgende ochtend was hij op het park en hij was hoteldebotel. Hij woonde exact naast het park en ik jogde gewoon elke avond langs zijn huis!
Het duurde maar een paar dagen voordat de vonk oversloeg. Bedankt ma!

Wonen in Frankrijk

 

Uiteindelijk ben ik nooit meer teruggegaan naar Nederland. Ik had na het seizoen een reis staan naar Egypte met mijn moeder. De Nijlcruise was prachtig. Na twee weken Egypte en een paar dagen in Nederland te zijn geweest, ging ik weer met het vliegtuig terug naar Frankrijk. Elke keer als mijn ouders kwamen namen ze mijn spulletjes mee vanuit mijn oude kamer. Mijn opa was natuurlijk trots dat ik in Frankrijk ging wonen! Zijn droom ging ik voortzetten.

Winterslaap

Wat een kille boel hier in de winter! Ik voelde me totaal niet op mijn gemak. Waar is iedereen? Waar zijn de mensen? Waarom zijn de meeste winkels, hotels, animatieparken, restaurants enz. dicht?
Ik probeerde te solliciteren, maar na 80 brieven/e-mails was ik er totaal klaar mee. Logisch dat ze niemand zoeken! Alles is dicht! Houdt iedereen een winterslaap?

Vakantiepark

 

Ik mocht elk jaar weer terugkomen werken op het vakantiepark. Ik werk er nu nog steeds, ga met heel veel plezier naar mijn werk en vind het ontzettend leuk om gasten van verschillende nationaliteiten te verwelkomen. Het voelt als een tweede thuis. Je me sens comme un poisson dans l’eau. Als ik op de receptie ben zit ik in de Lot en als ik het park op ga zit ik in de Dordogne. Grappig niet waar? Als de beheerders ’s winters voor vergaderingen naar Nederland moeten gaan, op familiebezoek in België gaan of op vakantie, neem ik het van hun over.

Planter le mai

Nadat eindelijk alle papieren in orde waren en ik officieel uitgeschreven was uit Nederland, kwam de grote dag steeds dichterbij. Wij gingen trouwen! Er was eerst een meiboomfeest ge-organiseerd. “Planter le mai” heet dat. Als je gaat trouwen is het de gewoonte om een meiboom te planten. Dit gebeurt o.a. in de Lot, de Dordogne, de Corrèze etc. De man-nen gaan op zoek naar een boom in het bos en vervolgens wordt de boom versierd met vlaggen, linten en andere feestelijke de-coratie.

Bovenaan een krans of een bord met daarop de namen van diegenen die gaan trouwen.
De boom wordt een paar weken voor de bruiloft geplant in de tuin. In de grond aan de voet van de boom wordt een fles wijn begraven en deze wordt weer opgegra-ven en gedronken bij de geboorte van het eerste kind. Familie en vrienden waren uitge-nodigd en we hadden een heerlijk avond-maal.

Mariage

Oui! Ik ben nu officieel getrouwd met een Fransman. Het was een prachtige dag en wat hebben wij genoten met familie en vrienden!

Kinderen

De begraven fles van het meiboomfeest mocht opgegraven worden en opgedronken!
Het eerste kind is geboren! Het was weer een heel gezellig feest met lekker eten. Tuurlijk hebben wij bij de geboorte van ons tweede kind ook getoast. Santé!

Vloggen

Aangezien ik jaar in, jaar uit informatie geef aan gasten, vrienden en familie van wat er allemaal hier in de Lot, de Dordogne en de Corrèze te doen is en te zien, leek het me leuk om dit te gaan vloggen d.m.v. filmpjes op Youtube en Facebook te zetten. In mijn video’s laat ik mooie dorpjes, prachtige natuurgebieden en leuke uitjes zien. Franse woordjes komen ook aan bod wat handig is tijdens de vakantie of voor mensen die een tweede huis hebben in Frankrijk en die graag wat willen leren. Soms deel ik wat persoonlijke ervaringen en geef ik wat tips. Belangrijk nieuws deel ik soms ook. Ik ben pas een aantal weekjes begonnen. Het is nog allemaal nieuw en even wennen, maar ik vind het hartstikke leuk om te doen!

Nieuwsgierig geworden?

Ben je nieuwsgierig geworden en vind je het leuk om een kijkje te nemen op mijn pagina of een filmpje te zien van de omgeving? Je kunt mij volgen op Instagram, mijn Facebookpagina liken, wordt bevriend of bekijk mijn filmpjes op Youtube.

YOUTUBE:
https://www.youtube.com/channel/UCASERQK531INLG8TyYg4zKg
of klik hier

FACEBOOK: https://www.facebook.com/lindseylillianinfrance
of klik hier

INSTAGRAM: lindseylillianinfrance

Wie weet tot gauw!

Bisou!

Lindsey Lillian