"Chez François"

olijfolie

update: de olijfolie kan weer besteld worden!!!!

Oleificio Rosini

Oleificio Rosini is een olijfolieproducent uit de regio Le Marche, in het midden van Italië. Het is een klein familiebedrijf dat bestaat uit moeder Iris en dochters Nadia en Katia. Het bedrijf is ruim dertig jaar geleden als hobby van de vader van de familie begonnen. Alle olijfolie van Oleificio Rosini is gemaakt van verse olijven. De olijven worden binnen enkele uren na de pluk verwerkt tot een heerlijke extra vergine olijfolie. Veel mensen weten niet dat ‘extra vergine’ iets zegt over de zuurgraad in de olijfolie. Hoe lager de zuurgraad, hoe beter de olijfolie. Als de zuurgraad in de olijfolie onder de 0,8% is, kan men spreken van ‘extra vergine’.

Een natuurlijk verkregen ‘extra vergine’ olijfolie kan je alleen krijgen door de olijven op het juiste moment te plukken en deze binnen enkele uren te verwerken. Op bijna alle flessen olijfolie die je in supermarkten kunt kopen staat ‘extra vergine’ vermeld. Maar, dat dit op een niet natuurlijke wijze is verkregen wordt er natuurlijk niet bij vermeld. Er worden chemicaliën aan de olijfolie toegevoegd om de zuurgraad omlaag te brengen zodat deze binnen de categorie van ‘extra vergine’ valt.
Er zijn veel misverstanden over of je wel of niet kunt bakken in olijfolie. Zolang je natuurlijk verkregen extra vergine olijfolie gebruikt kan je daar gewoon in bakken!
De gearomatiseerde olijfolie is gemaakt van extra vergine olijfolie en citroen, sinaasappel of pepertjes.
Aan het einde van het pluk/persseizoen worden citroenen of sinaasappels in stukken gesneden en tegelijk met de olijven verwerkt tot een verrukkelijke gearomatiseerde olijfolie. Er wordt dus geen extract toegevoegd!
In de moestuin van de familie worden diverse soorten pepertjes gekweekt. Deze worden toegevoegd aan de verse olijfolie.

Castelli di Federico II

Deze olijfolie is een mix van diverse soorten olijven, o.a. raggia, carboncella, ascolana, waardoor alle smaken in één olie bij elkaar komen!  

Blik / FlesPrijs
Blik 5 liter€ 70,00
Blik 3 liter € 42,50
Blik 2 liter€ 30,00
Blik 1 liter€ 17,50
Blik 0,50 liter€ 11,00
Blik 0,25 liter€ 8,00
Fles 0,75 liter€ 15,00
Fles 0,50 liter€ 12,50
Fles 0,25 liter€ 8,50

Gearomatiseerde olijfolie (citroen, sinaasappel, of peper)

Blik / FlesPrijs
Blik 1 liter€ 23,00
Blik 0,50 liter€ 13,00
Blik 0,25 liter€ 8,75
Fles 0,75 liter€ 19,00
Fles 0,50 liter€ 14,00
Fles 0.25 liter€ 9,50
Fles 0,10 liter€ 4,75

Mocht u interesse hebben laat ons dan weten wat u wilt bestellen. De prijzen hiernaast zijn inclusief de verzendkosten van Italië naar de Dordogne.

Uw bestelling kunt u mailen naar:                   redactie.eaudevie@gmail.com