OP STAP: La Cantine, Moncalou en Vin de Domme

We zijn begin augustus met Gerard en Yvonne een middagje op stap geweest. Ons plan was om de Tour Moncalou van Vin de Domme te bezoeken en eerst ergens wat te gaan eten. Het pittoreske dorpje Daglan ligt niet ver van Tour Moncalou af dus hebben wij bij het restaurant La Cantine voor de lunch gereserveerd. Toen we aankwamen waren op het best grote terras helaas alle tafeltjes al bezet dus moesten we binnen gaan zitten. Eigenlijk was dit niet zo erg omdat het die dag behoorlijk warm was en binnen voelde het toch iets koeler aan dan buiten.

Er werd tussen de middag alleen een vast menu van €15 geserveerd. Je had de keuze uit enkele voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Als voorgerecht hadden we meloengazpacho. Prima smaak en lekker fris met dat warme weer. Voor het hoofdgerecht hadden we alle vier een kipspies van de grill gekozen. Deze was heerlijk gekruid, goed gegaard en werd opgediend met kleine gekookte aardappeltjes en een groentegarnituur van sperziebonen en aubergine. Het nagerecht was panna cotta. Bij dit alles een karafje rosé en een karafje wit, elk voor €8,50 de halve liter. De bediening was vriendelijk en vlot. La Cantine zelf ziet er gezellig uit. Al met al een prima plek om tussen de middag voor niet veel geld lekker te eten. 

Na de lunch zijn we richting Tour Moncalou in Florimont-Gaumier gegaan. Bij de uitkijktoren aangekomen bleek dat er niet meer dan 20 personen zich tegelijk op de uitkijktoren mochten bevinden. Dit had te maken met de constructie en de leeftijd van het bouwwerk. Ook waren bepaalde stukken op de toren afgezet met hekken. Dit gaf een beetje een vreemd gevoel. We lieten
ons natuurlijk niet kennen en hebben toch de 20 meter hoge uitkijktoren beklommen. Boven heb je een schitterend 360 graden uitzicht en kun je (bij helder weer) o.a. Gourdon en Castelnaud zien liggen. Ook heb je een fraai zicht op de wijnvelden van Vin de Domme.

Tot slot hebben we nog de Cave van Vin de Domme bezocht. Een gebouw dat naast de Tour de Moncalou ligt. Dit viel eigenlijk een beetje tegen. Je krijgt niet meer te zien dan de winkel waar de verschillende wijnen van Vin de Domme worden verkocht en die je ook kunt proeven. Er was niets te zien over hoe de verschillende wijnen gemaakt worden. Dat was erg jammer want daar gingen we eerlijk gezegd hoofdzakelijk voor. We hebben nog een paar wijnen geproefd maar waren niet zo onder de indruk van de smaak. Maar ja, daar valt natuurlijk niet over te twisten. Al met al een heel gezellige middag gehad.

André en Eric