resto routier

Bessieres Lalore

Wat een ervaring!


Wij hadden gehoord van vrienden van ons dat je voor de Kerst zo leuk kon lunchen (Repas de Noël) bij Routier Bessières Lalore in Saint-Matré. De kerstlunch wordt ieder jaar georganiseerd voor trouwe gasten. Wij mochten dit jaar ook mee. Wat er daar gebeurde, was een groot feest. Geweldig! Iedereen was vrolijk en blij. 75 Man sterk in een te kleine ruimte, maar wat was het daar leuk.

Na een aperitief (€ 2.50, wat een koopje) kwam na een klein kwartiertje de eerste gang: vissoep met croutons en geraspte kaas. Heerlijk! Er was één vrouw die de gerechten naar alle tafels bracht, dus voor 75 man! In het begin keek ze wat nors, maar na een half uurtje begon zij te ontdooien en liep zij glimlachend rond. Ik zal het je toch maar te doen geven om 75 man in je eentje te bedienen. Knap hoor!
Daarna de tweede gang: salade gésiers, terrine de foie gras (zelfgemaakt) en een plak rauwe ham. Je kan er niet om heen. Dit was ook weer erg lekker.
Daarna het tussengerecht; een perenspoom: een bolletje perenijs gedrenkt in een flinke scheut Eau de Vie. Het werd steeds gezelliger. Ook daar er iedere keer een nieuwe fles rood, wit of rosé op tafel kwam. Zelfs de mevrouw die liep te bedienen ging glimlachend te werk. Erg leuk!
Daarna weer een tussengerecht (vis): gestoomde makreel en een heerlijke grote gamba. Ook weer heerlijk. Het kon niet op.
Daarna weer een vleesgerecht: op een grote schaal geserveerd zodat iedereen naar behoefte er af kon halen wat hij of zij wilde: een haantje, gebakken aardappeltjes met spekjes en geroosterde kastanjes. Hoe verzinnen ze het?
Daarna een kaasplateau: van brie tot cabécous: alles was er!
Als dessert kregen wij een groot stuk gâteau au chocolat met een mandarijn en tenslotte heerlijke koffie. Wij hebben daarna nog een gezellig glaasje gedronken en wij gingen om half 5 zeer voldaan naar huis.

Is dit een ervaring voor volgend jaar? Jazeker: wij staan als eerste in de rij. en wij hopen dit nog een keer mee te mogen maken.

Maar nu: na afloop kwam de rekening. Wij moesten voor alles (dus inclusief alle drank) €45,- betalen voor 2 personen. Ongelooflijk toch!
Op internet staan overigens alleen maar positieve reacties over Bessières Lalore en die delen wij van harte!

Restaurant Bar Tabac Bessières Lalore
Le Bourg
46800 Saint-Matré
0565319601
bessieres.lalore@wanadoo.fr