elevage les jacques

Wat een heerlijke verrassing! Via één van onze lezers bereikte ons het bericht dat een Nederlandse slager zich in de Dordogne gevestigd heeft. Echt waar? In de Dordogne? Een Nederlandse slager in Frankrijk? Wij waren reuze benieuwd. De drang naar een goed stukje vlees was heel groot, dus op een dinsdagmiddag zijn wij met 5 man/vrouw sterk gaan kijken. En ja hoor, na even zoeken en navragen hebben wij het bedrijf in Molières (Les Jacques) gevonden (vlak bij Cadouin): “Elevage Les Jacques”. Midden tussen de landerijen. Het is allemaal nog in aanbouw, maar we wisten niet wat we zagen. Wat een gigantisch indrukwekkend project!

Wij werden hartelijk ontvangen door de eigenaren Bert Vlot en zijn vrouw. Wij hebben het hele complex mogen bewonderen en keken onze ogen uit. We zagen niet alleen buiten maar ook in de stallen prachtige Limousine runderen lopen.

Na afronding van de slagersvakopleiding heeft Bert Vlot het bedrijf van zijn ouders voortgezet tot 2017. Hij had echter een droom om met zijn gezin naar de Dordogne te emigreren en hier zijn vak uit te oefenen.
Zijn voorkeur qua koeienras is altijd uitgegaan naar de Limousine. De structuur van het vlees en haar eigen smaak zijn zijns inziens haast niet te overtreffen. Hij heeft hier de kans om dit vlees van dit ras van zijn zelfgefokte koeien geheel zelf te verwerken.
Doordat er hier veel meer ruimte is kunnen de dieren zich in alle vrijheid ontwikkelen. Respect voor natuur en dierwelzijn staan hoog in het vaandel, en zien zich ook vertaald in een kwalitatief hoogstaand eindproduct. Bert Vlot, derde generatie van een slagersfamilie uit de Alblasserwaard praat vol passie over zijn vak. Dit is een droom die nu uit komt. Het gaat bij Elevage les Jacques van opfok tot eindproduct.

Het is nu al mogelijk om diverse vlees en -waren te bestellen en daarna af te halen op dinsdag en/of vrijdag. Bestellen kan door te bellen of via de website www.elevagelesjacques.com. Al het vlees wordt met de hand versneden en verpakt. Dit maakt ook dat niet alle producten even zwaar zijn en dus niet van tevoren een prijs per pakket vlees vastgesteld kan worden. Uiteraard wilden wij natuurlijk zelf ook proeven. Wij hebben zelf diverse producten gekocht en geproefd en……..HEERLIJK. Wij gaan gauw weer bestellen!!! Wat een aanwinst!!!

 

 

 

 

Bert Vlot
Les Jacques
24480 Molieres
Dordogne, Frankrijk
00 33 7 83 43 20 27
00 33 5 53 56 55 55
bertvlot@outlook.com
www.elevagelesjacques.com of klik hier