ons golfclubje

Op 5 april had Lolivarie golfclub met sponsoring van La Chênaie het evenement “Ladies Day” georganiseerd. Het doel van het evenement was om vrouwen (maar ook mannen) te enthousiasmeren voor het golfen. En dat is gelukt! Er is direct een eerste groepje enthousiastelingen ontstaan. Wij zijn in juni onder leiding van Eric, golfleraar op golfbaan La Forge in Siorac, vol verwachting en ongeduldig eindelijk met zijn viertjes met de lessen begonnen. Pfff, het golfen is toch moeilijker dan we dachten, maar we vonden en vinden het hartstikke leuk. We hebben iedere week les. Enthousiast zijn we nog steeds, maar ik vind het nog steeds best moeilijk. Onze golfleraar geniet deze maand van zijn vakantie. Hij raadde ons aan om gedurende zijn afwezigheid wel te blijven oefenen. Dus hebben wij, onder leiding van de vervangende leraar Gerard vandaag weer een “baantje gelopen”. We hadden vandaag allemaal een paar rake klappen willen slaan, maar ja, mijn ballen gingen toch vaak een hele andere kant op dan ik in gedachten had, of hadden last van alle bomen of kwamen in de zandbak terecht. Ik hoorde zelfs af en toe “plons”. Oh jeetje, bal in het water en dan gauw proberen met een netje om de bal uit het water te halen, maar ook dat mag niet te lang duren. Iedere keer denk je natuurlijk: “hoe kan dat nou? Hoe kan de bal daar nu terecht komen? Ik mikte op een hele andere kant” Maar ja, wat maakt het uit? Alle begin is moeilijk. Ik probeer er maar om te lachen maar op dat moment dan wel als een boer met kiespijn natuurlijk.
We vergaten ook af en toe om er op te letten dat de golfers die achter je komen niet te lang moeten wachten. Gerard hield dit terecht zeer streng in de gaten. Dat zijn nu eenmaal de regels. Oh ja, wij moeten er ook op letten om de golftassen in de richting van de volgende hole te zetten. Dat scheelt weer tijd. En: vast bedenken met welke club je gaat slaan. En ook nadenken waar je gaat staan. Je moet best wel op veel dingen letten eigenlijk.
Volgende week gaan we uiteraard weer en dan ben ik toch benieuwd hoe het dan gaat. Het gaat bij ons allemaal iedere keer stukken beter en wij vinden het in ieder geval nog steeds heel leuk om te doen en gaan gewoon vrolijk met zijn viertjes verder. Je bent lekker buiten bezig, hebt plezier met elkaar, je moedigt elkaar aan en het is gezond. Wat wil je nog meer? Nou, ik weet wel wat ik wil: (beetje) goed kunnen golfen!

Als je na het lezen hiervan ook enthousiast geworden bent, geef je dan op bij de redactie van EAU DE VIE (redactie.eaudevie@gmail.com). Maximaal 4 personen per groepje. De kosten bedragen €10 ,- voor de les per persoon per keer. Deze prijs is inclusief het gebruiken van golfclubs. Je hoeft dus echt geen uitrusting te hebben om mee te doen. DOEN HOOR!