NIEUWS

Update februari 2024

De Olympische Spelen in Parijs vinden plaats van 26 juli tot 11 augustus 2024. 

Tienduizenden extra kaartjes voor de Olympische Spelen in Parijs gaan 8 februari in de verkoop, met een beperkt aantal voor alle evenementen beschikbaar op basis van ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Deze nieuwe tickets gaan deze keer zonder loting in de verkoop.

Er zijn al ongeveer 8 miljoen kaarten verkocht voor de Olympische en Paralympische Spelen en de organisatoren zijn van plan om ‘verrassingsevenementen’ zoals deze te gebruiken om veel van de resterende 2 miljoen kaarten te verkopen.

Verdere verrassingsafspraken om de laatste twee miljoen overgebleven tickets te bemachtigen zijn gepland in de komende weken, maar zullen pas een paar dagen van tevoren worden aangekondigd!

Hier kunt u meer info vinden!

Update juni 2023

De Olympische vlam zal officieel aankomen in de Dordogne op 22 mei 2024.
De aankomst van de Olympische Vlam in de Dordogne zal de 13e etappe zijn in zijn 68-daagse reis door Frankrijk. De Olympische Vlam zal worden aangestoken in Olympia op 16 april 2024 volgens de oude traditie. Na een 12-daagse estafette in Griekenland en een oversteek van de Middellandse Zee aan boord van het beroemde driemaster schip, de Belem, zal de Olympische Vlam officieel aankomen in Frankrijk op 8 mei 2024 en de terugkeer van de Spelen inluiden na 100 jaar wachten.

Als symbool van eenheid en vrede tussen de volkeren zal de Olympische vlam de waarden van het Olympisme verspreiden terwijl het voorbijvaart en het begin markeren van een ononderbroken viering in heel Frankrijk gedurende meer dan twee maanden. Het aansteken van de vlam tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen staat gepland op 26 juli 2024. De spelen duren tot en met zondag 11 augustus 2024.

De route van de Olympische fakkel estafette zal een epische reis zijn door meer dan 400 steden gedurende meer dan twee maanden. In de Dordogne zal de fakkeltocht, bepaald door de COJO (Comité d’Organisation des Jeux Olympiques)  in nauwe samenwerking met “le Conseil départemental”, door de steden Saint-Aulaye-Puymangou, Bergerac, Nontron, Sarlat-la-Canéda, Agonac, Montignac-Lascaux et Périgueux (ville étape – halteplaats) lopen, zo dicht mogelijk bij de inwoners van de Périgord. De vlam zal worden gedragen door individuele of collectieve fakkeldragers (ca. 10.000).

“Le Relais de la Flamme”, een uniek evenement dat symbool staat voor broederschap op wereldschaal, zal een uitzonderlijke gelegenheid zijn om de inwoners van de Périgord samen te brengen voor een groot publiek feest en om de regio, zijn schoonheid en diversiteit, zijn uitzonderlijke panorama’s, maar ook zijn geschiedenis, zijn erfgoed, zijn tradities, het talent dat er gedijt en degenen die creëren en innoveren in de schijnwerpers te zetten. De dag is ook een bewijs van de diepe wortels van de sport in ons departement. De Dordogne telt meer dan 88.000 leden en 1.200 sportverenigingen.

Een programma van evenementen die de fakkeltocht begeleiden voor en tijdens de viering zal binnenkort worden opgesteld onder auspiciën van een “Comité territorial d’engagement” gecoördineerd door het departement.

Bron: Dordogne.fr